Nyttigt bröd

 
Ida Warg har skapat ett recept på ett riktigt saftigt nyttigtbröd som ej behöver jäsa. Håller några dagar i en plastpåse, ja om man inte råkar äta upp det vill säga. Bilden tillhör Lotta bakar.
 
Ingridienser
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • en nypa havssalt
  • 3 msk honung
  • 1 rivet äpple
  • 4 dl yoghurt (naturell 3%)

Gör såhär: 

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop alla torra ingridienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt.
3. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. Vill man kan man ha lite pumpafrön uppe på.
4. Skjuts in i ugnen 45-60min.Ba