Vitlöksfyllda svampar

 
Detta är ett sådant recept som mina föräldrar gjorde mycket av när jag var liten, ja även jag hjälpte till för det är riktigt enkelt. Men det är ju lätt över 10 år sedan vi gjorde det sist, varför vet jag inte för det är riktigt gott (Även om bilden kanske inte är så tilltalande haha). Men bara lyssna på detta: vitlöksost och svamp, tillsammans. Ja tack! Mums. Jag kom och tänka på detta för någon dag sedan och började leta på nätet. Till min stora glädje hittade jag ett recept som liknar det jag kommer ihåg att vi gjorde. Kommer ju såklart inte ihåg exakta mått från förr i tiden, men jag tror att detta recept är en hit! Passar perfekt som tillbehör till grillat, på tapasbordet eller bara som tilltugg till fördrinken. 
 
Ingredienser, ca 12 st
  • ca 12 st championer
  • smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g Créme Bonjour vitlök (färskost)
  • riven ost
Gör såhär:
1. Starta ugnen på 200 grader. Ansa svampen och knäck av stammen på svampen (släng ej).
2. Lägg svampen upp och ner i en ungsfast form. Hacka ner stammen i små bitar och stek i lite smör.
3. Blanda samma färskosten med den stekta svampen och pressad vitlök. Fyll svamparna, så mycket du kan, med röran.
4. Toppa svamparna med riven ost och ställ in i ugnen (eller varför inte på grillen om du nu ändå ska grilla) i ca 10-15 minuter, tills svampen fått en fin brun färg.