THE Potatissallad

 
Om jag bara hade fått välja en enda råvara att äta resten av livet så hade det varit potatis. Det komiska är att potatis är bland det värsta min lillebror vet, så jag är uppväxt helt utan potatis i stort sätt. Men det tar jag igen med råge nu, i alla former. Men helt ärligt, finns inte mycket som slår en kall potatissallad en varm sommardag. Och denna potatissalladen från Per Moberg är min favorit, kan äta den till vad som helst eller bara direkt ur skålen som den är. Åhh, längtar tills nypotatisen finns i butikerna igen för det är ju något speciellt med nypotatisen. En extra dimension och perfektion. 
 
Ingredienser, 4 port
  • 8-10 kokta potatisar, ca 800 g (Nypotatis är absolut godast, annars rekomenderar jag delikatesspotatis)
  • 1 rödlök
  • 200 g brytbönor (jag brukar köra 1 fpk sockerärter/sugersnapes)
  • 200 g fetaost
  • salt och peppar
Dressing
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap (ska jag vara helt ärlig har jag alltid uteslutit detta då senap inte riktigt är min grej, tror jag..)
  • 0,5 dl fint skuren gräslök
Gör såhär:
1.
 Skär potatisen i grova bitar. Skala och hacka rödlöken. Halvera bönorna. 
2. Blanda alltsammans i en skål.
3. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över potatissalladen
4. Smula över fetaosten och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.