Smashed vitlökspotatis

 
Dessa vitlöks smashade potatisar gjorde jag på min födelsedag förra året, och de var en riktig hit. Krispiga men mjuka, med smak av vitlök och parmesanost. Grym kombo. Receptet hittade jag på pinterest och det är egentligen på engelska så jag har bara försökt översätta det. Vi åt dem till kycklingspett och tsatsiki men funkar till det mesta skulle jag vilja säga.
 
Ingredienser
  • 0,5 kg små potatisar
  • 4 tsk smält smör
  • 2 klyftor vitlök
  • flingsalt
  • 1,2 dl riven parmesanost
Gör såhär:
1. Starta ugnen på 220 grader.
2. Koka potatisen mjuk, ca 15 minuter
3. Blanda smält smör och pressad vitlök
4. Lägg potatisen på en bakplåtsklädd ungsplåt och häll över vitlökssmöret.
5. Smasha potatisen med ett glas eller liknande och strö över permesanosten samt lite salt.
6. In i ugnen ca 25 minuter, tills botten på potatisen är krispig.