Rödvinsås

Om det är något jag älskar så är det sås. Är en riktig sås-människa, alltså på den nivån där jag äter sås med tillbehör och inte tvärtom som de flesta andra. Kan lätt slicka i mig sista såsen på tallriken bara för att det är så gott. Denna rödvinssåsen från Arla är inget undantag. Bilden kommer dock från detta recept, aldrig testat men innehåller samma ingredisenser bara andra mått..
Ingredienser:
- 2 scharlottenlök
- 4 dl rödvin (Jag använder Winborgs Husets Röda)
- 1 dl vatten
- 4 msk kalvfond
- 1 msk tomatpuré
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk majsstärkelse
- 100 g smör
Gör såhär:
1. Skala och finhacka löken till såsen. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 min.
1. Skala och finhacka löken till såsen. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 min.
2. Vispa ner maizena utrört i lite vatten. Hit kan du förbereda.
3. Värm såsen och vispa ner smöret i klickar. Servera!
3. Värm såsen och vispa ner smöret i klickar. Servera!