Rabarberkladdkaka

Det bästa bakverket som finns är ju ändå en kladdis, en kladdkaka. Tror ingen missat att jag älskar dessa kladdiga chokladiga kakor, och jag som är en riktigt sucker för söta saker tycker att en vit kladdkaka är precis lika god som en vanlig. Denna varianten med rabarber bryter det söta i den vita chokladen på ett perfekt sätt. Superlätt att slänga ihop en eftermiddag, speciellt då rabarbern växer ute i trädgården. 
 
Ingredienser, 10 bitar
  • 150 g rabarber + 1 msk strösocker + 1 msk mjöl
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Börja med att sätta på ugnen på 175 grader och smöra en springform (22cm i diamter) med löstagbara kanter. 
2. Skölj och hacka rabarbern, blanda med 1 msk socker & 1 msk mjöl. Låt stå
3. Smält smöret i en kastrull och rör ner den vita chokladen. Rör om tills allt är smält.
4. Tillsätt 1 ägg i taget till smörblandningen. Blanda i strösocker, vetemjöl och vaniljsocker till en jämn smet. 
5. Häll smeten i springformen och toppa med rabarbern. 
6. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Kanten ska vara fast med mitten ska vobbla lite. Ställ kakan kallt i 2 timmar - om du klarar av att vänta så länge ;) Pudra ev. över lite florsocker innan servering. Ät som den är eller servera med glass och färsk frukt.