Kycklingwook

Asiatisk mat är så gott, dock klarar jag inte av någon chilli/hetta över huvudtaget. Riktigt mesig är jag på den fronten. Men detta receptet från Yayanaomi är en wook helt i min smak. Servera antingen med ris eller nudlar.
Ingredienser, 4 port
- 1 st vitlöksklyfta
- 300 g kycklingfilé
- 50 g casgewnötter
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 st paprika
- 1 st purjolök
- 0.5 blomkålshuvud
- 0.5 broccolihuvud
- 8 msk oystersås
- 0.5 tsk thai svamp soya (eller någon annan soya)
- 8 msk vatten
- lite olivolja till stekning
- (går jättebra att addera fler grönsaker om man vill, tex championer tror jag hade varit gott)
Gör såhär:
1. Hacka & stek alla grönsaker på medelhög värme i lite olivolja.
2. Under tiden grönsakerna blir tillagade så pressa & fräs vitlöken i en annan stekpanna tillsammans med kycklingen (som du skurit i bitar).
1. Hacka & stek alla grönsaker på medelhög värme i lite olivolja.
2. Under tiden grönsakerna blir tillagade så pressa & fräs vitlöken i en annan stekpanna tillsammans med kycklingen (som du skurit i bitar).
3. När kycklingen är genomstekt så blanda ihop den med grönsakerna.
4. Tillsätt oystersås, vatten & thaisvampsås, låt stå i 5 minuter på svag värme
5. Lägg tillsist i cashewnötterna.