Kycklingwook

Asiatisk mat är så gott, dock klarar jag inte av någon chilli/hetta över huvudtaget. Riktigt mesig är jag på den fronten. Men detta receptet från Yayanaomi är en wook helt i min smak. Servera antingen med ris eller nudlar. 
 
Ingredienser, 4 port
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 300 g kycklingfilé
  • 50 g casgewnötter
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st paprika
  • 1 st purjolök
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 0.5 broccolihuvud
  • 8 msk oystersås
  • 0.5 tsk thai svamp soya (eller någon annan soya)
  • 8 msk vatten
  • lite olivolja till stekning
  • (går jättebra att addera fler grönsaker om man vill, tex championer tror jag hade varit gott)
Gör såhär:
1.
Hacka & stek alla grönsaker på medelhög värme i lite olivolja.
2. Under tiden grönsakerna blir tillagade så pressa & fräs vitlöken i en annan stekpanna tillsammans med kycklingen (som du skurit i bitar).
3. När kycklingen är genomstekt så blanda ihop den med grönsakerna.
4. Tillsätt oystersås, vatten & thaisvampsås, låt stå i 5 minuter på svag värme
5. Lägg tillsist i cashewnötterna.