Halloumistroganoff

 
Det här är en vegetarisk rätt, gjord på halloumi och röda linser. Linserna smakar man inte ens, så skräms inte av det. Är jättegott! Receptet på denna vegetariska stroganoff kommer ifrån boken Ännu mera vego av Sara Ask & Lisa Bjärbo men det är Coop som har delat det. Jag har ändrat pyttelite i recept och tillvägsmetod. 
 
Ingredienser, 4 port
  • 1 dl torra röda linser
  • 200 g halloumi
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • rapsolja till stekning
  • 2 msk tomatouré
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • ris
Gör såhär:
1. Koka linserna och riset enligt anvisningen på förpackningar. OBS ej i samma kastrull!
2. Skär halloumin i centimetertjocka stavar och stek dessa så de får en gyllende färg. Plocka ut från stekjärnet och spara dem på en tallrik.
3. Skär morötterna i tunna stavar och hacka löken. Stek i några minuter.
4. Tillsätt tomatpuré, grädde, passerade tomater, buljongtärning och balsamvinägern. 
5. Sila bort vattnet från linserna och rör ner dem. Lägg även i halloumin nu. Låt koka upp och sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. 
6. Servera med ris och en blandad sallad.