Halloumipasta

Halloumi, sås och pasta är tre favoriter. Det blir inte mer rätt än så! Zeinas kitchen har skapat magi.
Ingredienser, 4 port
- 1 röd lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl creme fracihe
- 200 g färskost
- ca 150 g röd pesto med soltorkad tomat
- 150 g körsbärstomtater
- 200 g halloumi
- olivolja till stekning
- salt & peppar
- 4 port pasta
Gör såhär:
1. Dela tomaterna i halvor, skiva halloumi i små tärningar, finhacka lök & vitlök.
2. Hetta upp olivolja och stek löken under omrörning tills den mjuknar och får färg, ca 5-6 min. Vänd i vitlöken och stek lite till.
3. Tillsätt creme fraiche, färskost, pesto och rör om. Låt såsen sjuda utan lock i ca 10 min. Vänd i cocktailtomaterna och låt såsen puttra i ca 5 min.
3. Tillsätt creme fraiche, färskost, pesto och rör om. Låt såsen sjuda utan lock i ca 10 min. Vänd i cocktailtomaterna och låt såsen puttra i ca 5 min.
4. Stek halloumi i en egen stekpanna tills den får färg, ca 2-3 min på varje sida. Vänd ner halloumin i såsen. Låt såsen puttra nån minut.
5. Koka pastan, spara 1 dl av pastavattnet precis innan du silar av pastan. Vänd ner vattnet i såsen och rör om. Smaka av med salt & peppar. Servera med pastan och en sallad.