Halloumipasta

 
Halloumi, sås och pasta är tre favoriter. Det blir inte mer rätt än så! Zeinas kitchen har skapat magi.
 
Ingredienser, 4 port
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl creme fracihe
  • 200 g färskost
  • ca 150 g röd pesto med soltorkad tomat
  • 150 g körsbärstomtater
  • 200 g halloumi
  • olivolja till stekning
  • salt & peppar
  • 4 port pasta
Gör såhär:
1. Dela tomaterna i halvor, skiva halloumi i små tärningar, finhacka lök & vitlök.
2. Hetta upp olivolja och stek löken under omrörning tills den mjuknar och får färg, ca 5-6 min. Vänd i vitlöken och stek lite till. 
3. Tillsätt creme fraiche, färskost, pesto och rör om. Låt såsen sjuda utan lock i ca 10 min. Vänd i cocktailtomaterna och låt såsen puttra i ca 5 min.
4. Stek halloumi i en egen stekpanna tills den får färg, ca 2-3 min på varje sida. Vänd ner halloumin i såsen. Låt såsen puttra nån minut.
5. Koka pastan, spara 1 dl av pastavattnet precis innan du silar av pastan. Vänd ner vattnet i såsen och rör om. Smaka av med salt & peppar. Servera med pastan och en sallad.