Halloncheesecake med vitchoklad

Jag älskar cheesecake, vem gör inte? Men 99 av 100 gånger gör jag en froozen eller no-bake cheesecake då jag gillar de allra bäst. Det finns dock 1 undantag och det är denna halloncheesecaken med vitchoklad som är så fruktansvärt god. Har fått lämna ut receptet mer än en gång om man säger som så. Receptet kommer ifrån en blogg som heter Baktokig.
Botten:
250 gram digestivekex
100 gram smör
Fyllning:
400 gram cream cheese
1½ dl strösocker
2 st ägg
1 citron, skalet (eller lite pressad citron)
3 msk maizenamjöl
3 msk maizenamjöl
3 dl hallon
Topping:
½ dl strösocker
100 gram vit choklad
3 dl créme fraiche
Gör såhär:
1. Smält smöret. Mixa kexen till fina smulor, blanda med det smälta smöret. Smörj en rund form med smör, tryck ut smulorna i botten och upp längs kanterna. Grädda mitt i ugnen (175grader) i 5-7 minuter.
2. Vispa cream cheese, socker, ägg, maizenamjöl och rivet citronskal (Jag är inget fan av cest så jag brukar köra ner lite citronjuice istället) med elvisp till en slät smet. Vänd ner hallonen och rör runt. Häll smeten i det förgräddade skalet och grädda i nedre delen av ugnen (175grader) i ca 30 min, tills dess att kakan stannat.
3. Smält under tiden den vita chokladen i mikro eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa sedan ihop den smälta chokladen med créme fraiche och socker till en slät kräm.
4. När cheesecaken är klar, bred toppingen över kakan i ett jämnt lager. Grädda sedan kakan ytterligare 6 minuter (175grader) så toppingen stelnar. Låt sedan kakan svalna, helst i kylskåp över natten. Garnera med hallon.
3. Smält under tiden den vita chokladen i mikro eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa sedan ihop den smälta chokladen med créme fraiche och socker till en slät kräm.
4. När cheesecaken är klar, bred toppingen över kakan i ett jämnt lager. Grädda sedan kakan ytterligare 6 minuter (175grader) så toppingen stelnar. Låt sedan kakan svalna, helst i kylskåp över natten. Garnera med hallon.