Den godaste fläskfilégrytan

 
Ja, Åse 56kilo benämner den själv som den godaste fläskfilégrytan och jag håller helt klart med. Riktigt mumsig.  
 
Ingredienser, 4 portioner
  • 700 gram fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 250 gram färska champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • salt, peppar, ev kinesisk soja
  • 2 dl riven lagrad, smakrik ost
  • salt, peppar, ev kinesisk soja
  • (Några små tomater)
Gör såhär:
  1. Putsa och skiva köttet. Stek upp i smör.
  2. Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och stek upp i stekpanna.
  3. Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta/panna och rör ner grädde, creme fraiche och smaksättningar. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. (Jag brukar även ha i några små tomater i slutet, vill inte att de ska bli alldeles för mjuka) Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten.
  4. Servera med valfritt tillbehör! (Jag har ätit både med kokt potatis och ris, båda är lika gott)