Den godaste fläskfilégrytan

Ja, Åse 56kilo benämner den själv som den godaste fläskfilégrytan och jag håller helt klart med. Riktigt mumsig.
Ingredienser, 4 portioner
- 700 gram fläskfilé
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 250 gram färska champinjoner
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- salt, peppar, ev kinesisk soja
- 2 dl riven lagrad, smakrik ost
- salt, peppar, ev kinesisk soja
- (Några små tomater)
Gör såhär:
- Putsa och skiva köttet. Stek upp i smör.
- Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och stek upp i stekpanna.
- Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta/panna och rör ner grädde, creme fraiche och smaksättningar. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. (Jag brukar även ha i några små tomater i slutet, vill inte att de ska bli alldeles för mjuka) Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten.
- Servera med valfritt tillbehör! (Jag har ätit både med kokt potatis och ris, båda är lika gott)