Beercan burger

Dessa ljuvliga beercan burgers kommer ifrån Matplatsen. De är riktigt mättande, man äter inte mer än 1 per person kan jag lova.
Beercan Burgers, 12 st
- 2 kg finmalen nötfärs
- 1 dl bbq sås
- Salt & peppar
- 24 skivor bacon
- 500 g champinjoner
- Smör att steka i
- 1 burk Ridderheims soltorkade tomater (eller vilket märke som helst!)
- 1 påse riven ost
- Salt & peppar
Gör såhär:
1. Blanda färsen med bbq, salt & peppar. Forma 12 stora bollar och tryck sedan en ölburk (eller annan 33cl burk) i dem och forma färsen lite runt om så det bildas en "skål".
1. Blanda färsen med bbq, salt & peppar. Forma 12 stora bollar och tryck sedan en ölburk (eller annan 33cl burk) i dem och forma färsen lite runt om så det bildas en "skål".
2. Lyft sedan bort burken och vira 2 bacon runt kanterna så de håller ihop.
3. Skär champinjonerna i kvartar och stek i smör. Salta & peppra. Stek tills de fått fin färg. Hacka tomaterna och blanda med svampen.
4. Låt fyllningen svalna och blanda sedan ner osten. Fyll burgarna med detta.
5. Grilla dem på grillen. OBS bara på undersidan. De tillagas rakt igenom ändå. (Tips är att grilla dem på ett folieark)
3. Skär champinjonerna i kvartar och stek i smör. Salta & peppra. Stek tills de fått fin färg. Hacka tomaterna och blanda med svampen.
4. Låt fyllningen svalna och blanda sedan ner osten. Fyll burgarna med detta.
5. Grilla dem på grillen. OBS bara på undersidan. De tillagas rakt igenom ändå. (Tips är att grilla dem på ett folieark)
6. Servera med Max hamburgarbröd och eventuellt lite mer BBQ sås. Som tillbehör föredrar vi färdigfriterade sötpotatispommes å tryffelmajjo.