Bakad potatis med 2 olika röror

Bakad potatis, guds gåva till mänskligheten. Görs antingen i ugnen (60 min, 225 grader), eller om man har ont om tid så är det ett hett tips att slänga in den i micron i typ 10 minuter (glöm inte "picka" potatisen innan isf). När potatisen är klar, skär ett kors i den och klicka i ett bit smör så blir den extra saftig och god. Här nedan kommer 2 av mina favoritröror att ha till potatisen. En räkröra från Landleys kök och en skinkröra från Fridas bakblogg.
Räkröra, 4 port
- 1 burk räkor i lake (ca 170g)
- 10 cm purjolök
- 1 stor knippe dill
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk majonäs
- 1/2 burk röd rom
- peppar
Gör såhär:
1. Slå laken av räkorna och blanda dem med tunnskivad purjolök, hackad dill, creme fraiche och majonäsen. Vänd sist i rommen och smaka av med peppar.

Skinkröra med vitlök och paprika, 4 port
- 1 litet paket Crème bonjour Vitlök (100g färskost)
- 1.5 dl creme fraiche
- 150 g skinka i lite tjockare skivor
- 1 stor, röd paprika
- 1-2 vitlöksklyftor
- salt & vitpeppar
Gör såhär:
1. Skär ner paprikan i ganska små bitar och pressa vitlöken.
1. Skär ner paprikan i ganska små bitar och pressa vitlöken.
2. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt & peppar.