Bakad potatis med 2 olika röror

 
Bakad potatis, guds gåva till mänskligheten. Görs antingen i ugnen (60 min, 225 grader), eller om man har ont om tid så är det ett hett tips att slänga in den i micron i typ 10 minuter (glöm inte "picka" potatisen innan isf). När potatisen är klar, skär ett kors i den och klicka i ett bit smör så blir den extra saftig och god. Här nedan kommer 2 av mina favoritröror att ha till potatisen. En räkröra från Landleys kök och en skinkröra från Fridas bakblogg.
 
Räkröra, 4 port
  • 1 burk räkor i lake (ca 170g)
  • 10 cm purjolök
  • 1 stor knippe dill
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 1/2 burk röd rom
  • peppar
Gör såhär:
1. Slå laken av räkorna och blanda dem med tunnskivad purjolök, hackad dill, creme fraiche och majonäsen. Vänd sist i rommen och smaka av med peppar.
 
 
Skinkröra med vitlök och paprika, 4 port
  • 1 litet paket Crème bonjour Vitlök (100g färskost)
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 150 g skinka i lite tjockare skivor
  • 1 stor, röd paprika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt & vitpeppar
Gör såhär:
1. Skär ner paprikan i ganska små bitar och pressa vitlöken.
2. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt & peppar.