Pasta med fetaost och tomat

Den här pastan har gått viral på sociala medier, alla delar den och efter att ha testat den så förstår jag varför. Riktigt smarrig! Det är en finsk food artist, Jenni Häyrinen, som ligger bakom detta genialiska recept, och vad jag har hört så sålde fetaosten slut i Finland efter det. Haha! Jag fann det dock hos Victoria Törnegren.
 
Ingredienser, 2 port
  • 2 port spagetti
  • 1 paket fetaost (jag testa med laktosfri för någon vecka sen, blev tyvärr INTE bra.. Blev helt gryningt)
  • 1 röd chilli (ja men detta hoppade jag såklart över, tål inte stark mat som sagt hehe)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 paket körsbärstomater (jag tog 2 paket)
  • olivolja
  • chilliflakes
  • salt & peppar
  • färsk basilika
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ringla rikligt med olivolja i botten på en ungssäker form och placera fetaosten, hel, i mitten av formen. Strö tomaterna runt om fetaosten.
3. Pressa vitlöken och lägg över fetaosten, salta & peppra och addera lite (jag tog betoning på LITE) chiliflakes.
4. Ringla över lite extra olivolja och in i ugnen 15 minuter. Ändra ugnen till grill och 225 minuter och ha inne 10 minuter till. 
5. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Spara lite pastavatten.
6. Ta ut plåten och blanda ihop fetaosten med tomaterna till en sås, mosa gärna några tomater. Tillsätt eventuellt lite pastavatten för att få extra krämighet. Blanda i pastan i såsen och addera lite basilika. Servera med vitlöksbröd om du gillar det.