Kladdkaka extra allt

Kladdkaka
- 4 ägg
- 4.5 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 1.25 dl kakao
- 3 dl vetemjöl
- 200 gam smör (smält)
- 0.5 tsk salt
Gör såhär:
1. Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
3. Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten tjock.
4. Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla lite när kakan är klar.
1. Sätt ugnen på 160 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper
2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke
3. Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock
4. Häl ner det avsvalna, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
5. Bred ut smeten i långpannan (eller i en springform som jag) och grädda mitt i ugnen, ca 20-25 min. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vara lite vobblig. Känn med sticka, den ska vara kladdig!! STÄNG INTE AV UGNEN
Extra allt:
- 150 g marshmallows, klippta på hälften (eller mini marshmellows)
- 1 burk karameliserad mjölk/ Dulce de lech
- 250 g mjölkchoklad
- 1.25 dl vispgrädde
Gör så här:
5. Strö över alla marshmallows och ställ in kakan högt uppe i ugnen i ett par minuter. Marshmallows ska smälta men ej få färg.
6. Tag ut ur ugnen och låt svalna en aning.
7. Bred på kolakrämen och låt svalna helt.
8. Gör en chokladganache genom att värma grädden i en kastrull, rör sedan ner chokladen och rör om till en jämn smet. Häll ganachen över kolaktäcket, ställ i kylskåpet och låt stelna.