Kladdkaka med salt kolafrosting

Kladdkaka, 10 portioner
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Frosting
- 100 g philadelphiaost
- 2 dl vispgrädde
- 1.5 dl kolasås
- 1 stor nypa flingsalt - efter smak
- ev hackad daim som dekoration
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 20 cm.
2. Först gör vi kladdkakan. Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt stå.
3. Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och till slut smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet.
4. Häll sedan smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16 minuter. Ställ sedan i frysen i 1 timme.
5. Sedan gör vi frostingen. Vispa upp philadelphiaost med vispgrädde med elvisp till ett fast fluff. Rör ner kolasås och salt och skopa ner frostingen i en spritspåse.
6. Spritsa frostingen över kakan och dekorera eventuellt med lite extra kolasås och hackad daim. Servera direkt eller förvara i kylen tills servering.