Kladdkaka med salt kolafrosting

 
Choklad + kola, finns det ens en bättre kombo? Jag tror inte det. Den här kladdkakan går inte av för hackor. Givetvis är det Fridas bakblogg som gjort den. Jag säger ju att hon är kung på allt me choklad. Så gör er själva en tjänst och baka denna, bara gör det!

Kladdkaka, 10 portioner

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Frosting

  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl kolasås
  • 1 stor nypa flingsalt - efter smak
  • ev hackad daim som dekoration

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 20 cm.
2. Först gör vi kladdkakan. Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt stå.
3. Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och till slut smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet.
4. Häll sedan smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16 minuter. Ställ sedan i frysen i 1 timme.
5. Sedan gör vi frostingen. Vispa upp philadelphiaost med vispgrädde med elvisp till ett fast fluff. Rör ner kolasås och salt och skopa ner frostingen i en spritspåse.
6. Spritsa frostingen över kakan och dekorera eventuellt med lite extra kolasås och hackad daim. Servera direkt eller förvara i kylen tills servering.